ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано вантаж манометрів та лічильників

|

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину статті 212 ККУ – за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах проти посадових осіб одного із київських закритих акціонерних товариств. Як повідомили Західну інформаційну корпорацію у прес-центрі ДПА у Львівській області, – порушення кримінальної справи стало результатом проведення широкомасштабної операції “Псевдоекспорт”, яку зініціювали працівники податкової міліції Стрийської ОДПІ разом з митним постом “Стрий” Західної регіональної митниці, з метою виявлення та усунення фактів сумнівних експортних операцій, запобігання втрат бюджету від незаконного відшкодування ПДВ та мінімізації податкових зобов’язань суб’єктів підприємницької діяльності.

21 серпня працівники міжрайонного головного відділу податкової міліції Стрийської ОДПІ зупинили транспортний засіб, який перевозив 252 електронних прилади для вимірювання та контролю витрат води і 121 диференційний сифонний манометр 1990 і 1992 р. випуску без сертифікатів відповідності.

Як повідомив начальник МГВПМ Стрийської ОДПІ Володимир Татарин, у результаті оперативних заходів виявлено, що товар був задекларований на митному посту “Стрий” Західної регіональної митниці на загальну суму 1 млн.82 тис. грн. для експорту в Великобританію.

На вимогу працівників податкової міліції, яких „подивувала“ надто висока ціна зазначена у супровідних документах, була проведена експертиза задекларованого товару, яка встановила, що вартість експортованої продукції у кілька разів вища від звичайних цін.

Автомобіль з товаром затримано, встановлюється сума прихованих податків від такої оборудки, а також хто і який зиск мав би від експорту старих вимірювальних приладів за шаленими цінами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *