ОСТАННІ НОВИНИ

Телебачення і інтернет в одному кабелі

|

Оператор кабельного телебачення „Телерадіокомпанія Т+” почала надавати послуги інтернет у Львові. Передача даних здійснюється по тому самому кабелю, по якому й телепрограми, що є безумовно зручною умовою, оскільки не потребує прокладання окремої лінії і укладення угод із інтернет-провайдером. Але ціна цього задоволення поки що „кусається”

Як повідомив в телефонній розмові представник компанії „Т+”, ціна на трафік в середньому становить 25 копійок за мегабайт. Найдешевший тариф – 10 копійок діятиме з 12 ночі до 6 години ранку, а найбільший – 30 копійок – із 9.00 до 20.00.

Окрім того користувач змушений буде оплатити вартість спеціального „кабельного” модема – 80 доларів, або взяти його в оренду, внісши ще й заставу… 100 доларів. При цьому, коли ви повертаєте модем, не факт, що вам повернуть ваші 100 доларів. Вартість щомісячної оренди поки що повідомити не змогли. Послугу, мовляв, все ще тестують, тому тарифи можуть мінятися.

Мій співрозмовник зізнався, що інтернет в Т+ від „Укртелекому”. Ширина каналу на всіх користувачів – 115 Кб/с. Можемо зробити логічне припущення, що компанія просто використовує укртелекомівський xDSL із необмеженим трафіком і перепродує його своїм абонентам вже із врахуванням трафіку. Втім, це лише припущення. І хоча представник компанії запевняв, що 115Кб/с вистачає на всіх, я знову ж таки роблю припущення, що коли на нього одночасно сядуть 5-10 чоловік, то з цього каналу залишиться всього нічого.

В „Т+” також повідомили, що згодом будуть розроблені так звані „пакети” послуг із більш гнучкою тарифікацією, згідно до потреб конкретних користувачів. Запевнили також, що якщо комусь треба буде канал шириною 2Мб/с – йому це зможуть організувати. За додаткову плату, звичайно.

Залишається поки що почекати, коли „Т+” завершить тестування і остаточно визначиться із тим, скільки грошей і за що саме брати з користувачів. Перед тим компанії варто вивчити ринок. Адже, наприклад, багато провайдерів уже взагалі не беруть плати за обладнання, а встановлюють його абонентові безкоштовно, заробляючи свої гроші на оплаті трафіку. Крім того 115Кб/с це явно не достатня ширина каналів. Такий звязок не зможе конкурувати із діал-апом, який дає швидкість 33,6Кб/с і вище. Тому умови „Т+” поки що виглядають не надто конкуреними.

Нагадаю, що послуги інтернету своєю мережею надає також оператор кабельного телебачення „Телебойман”, повідомляє сайт „Новини.NET“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *