ОСТАННІ НОВИНИ

Активістів організації “Пора” визнали невинними

|

Членів громадянської кампанії “Пора”, які протягом двох днів організовували акцію протесту проти корупції серед викладацького складу вищих навчальних закладів, у Личаківському суді міста Львова визнали невинними.

Першого дня молоді люди провели акцію перед приміщеннями ЛНУ ім. І. Франка та Національним університетом “Львівська політехніка” – без особливих інцидентів. Наступного дня, 8 вересня, учасники “Пори” прийшли до приміщення Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького. Після акції міліціонери забрали трьох її учасників до райвідділу міліції. Решту затримати не вдалося, оскільки присутні журналісти почали вимагали пояснень.

Спершу з’явилася інформація, що трьох представників “Пори” забрали до Галицького райвідділу. Однак згодом член громадянської кампанії “Пора” Андрій розповів, що затримано було чотирьох активістів, і доставили їх до Личаківського райвідділу. В міліцейському протоколі було написано, що члени громадянської організації “Пора” провели несанкціоновану акцію. Опісля їх відвезли до Личаківського суду, що у Львові на вул. Огієнка, 16. У суді один із затриманих пояснив, що вони проводили мистецьку акцію, не порушуючи нічийого спокою, оскільки була перерва. На проведення будь-яких мистецьких акцій дозволів не потрібно.

Приміщення суду пікетували близько 200 осіб, серед яких були члени громадянської організації “Пора” та інші студенти. По закінченню слухання справи суддя визнав активістів “Пори” невинними і відпустив. Члени громадянської організації вважають, що їхнє затримання було незаконним, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *