ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське МНС турбується про мешканців вулиць Дорошенка, Словацького та Коперника

|

Керівництво МНСУ у Львівській області стурбоване безпроектною реконструкцією вулиць Дорошенка, Словацького та Коперника. Як повідомив під час брифінгу начальник відділу технічної роботи ГУ МНС у Львівській області Вадим Колесніков, якщо б на цих вулицях сталася пожежа, її гасіння було б значною проблемою, оскільки туди неможливо під’їхати на спецавтомобілях, а частина гідрантів замурована або несправна. Еменесники обіцяють не давати міськраді спокою, доки до їхніх зауважень не прислухаються, проте визнають, що закрити будівництво неможливо, бо це рухомий об’єкт.

В. Колесніков вважає основною проблемою – відсутність робочого проекту на реконструкцію цих вулиць, який пройшов би експертизу і містив би висновки спеціалістів управління МНС. Водночас, він наголосив, що на вулиці знаходиться багато об’єктів, які потребують на випадок виникнення пожежі наявності засобів пожежогасіння. Проте, проводячи реконструкцію, частину гідрантів замуровують, а частина з них просто несправна – усе це мали б передбачити в робочій документації та проекті. “Ми ставили це питання в серпні, надіслали звернення до голови міста та голови адміністрації, але поки що зрушень з протипожежним постачанням у місті не видно” – вважає пан Колесніков.

В обласному управлінні МНСУ зробили підрахунки, згідно з якими, для гасіння пожежі на головній пошті потрібно по 60 літрів на секунду, а для картинної галереї – 80, що означає, що техніку необхідно розставляти на 5-6 пожежних гідрантах. Натомість, як повідомив В. Колесніков, на Дорошенка лишилося тринадцять гідрантів, чотири з яких несправні, а вище головної пошти два з чотирьох.

“Наші працівники вжили ряд заходів, щоб призупинити тут ведення робіт, але ми зіштовхнулися з проблемою: роботу призупинити не можна, бо, якщо на новобудові можна запломбувати двері, то це рухомий об’єкт, де працює транспорт і люди” – наголошує він. Тож, на його думку, саме міська рада повина подбати про пожежну безпеку мешканців цих вулиць, еменесинки тут навіть пропонують власну допомогу, готові разом працювати над проектом, аби лишень не ставити під загрозу життя людей. Наразі про якість терміни для міської влади не йдеться, але В. Колесніков наголосив, що вони стукатимуть у двері, доки не почують відповіді і не побачать реакції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *