ОСТАННІ НОВИНИ

18 гектарів лісу вирубують у Брюховичах під житлову забудову – Олекса Гудима

|

Народний депутат України Олекса Гудима та депутат міської ради Віра Лясковська виявлили факт незаконного вирубування державних лісів першої категорії у великих розмірах. Як повідомили вони сьогодні під час прес-конференції в обласному офісі УНП кілька днів тому їм стало відомо, що внаслідок незаконних дій цілого ряду посадових осіб різного рівня – від Брюховицької селищної ради до обласної адміністрації – ведеться вирубка 18 гектарів дубового та букового лісу у Брюховичах, поряд із санаторієм, де лікують осіб, які пережили інфаркти.

За даними Віри Лясковської, ці землі належать до так званих лісів першої категорії і є державною власністю. Там не можна вести будівництво, а тим більше вести вирубку. “Тому за короткий час цим лісам три рази змінили цільове призначення, аби там можна було проводити будівництво житла, бо я взагалі не сумніваюся, що ніяких дитячих оздоровчих об’єктів там не буде” – заявила Віра Лясковська. За її словами, протягом останніх днів иврубку ведуть все активніше, в чому вона могла переконатися на власні очі. Крім того, В.Лясковська вважає, що територія, яку зараз відгороджують під це будівництво, ледь не удвічі більша за ділянки, виділені Брюховицькою селищною радою.

Як заявив Олекса Гудима, він звернувся до голови ЛОДА із вимогою покарати усіх чиновників обласної адміністрації, зокрема, управління земельних ресурсів та управління екології і природних ресурсів та підприємства “Львівліс”, які видавали відповідні дозволи щодо вилучення ділянок з державних лісів та на проведення будівництва.

У Львові і так дуже мало зелених насаджень, а тут ще ледь не 20 гектарів вирубують для того, щоби хтось мав житло” – заявив Олекса Гудима. На його думку, для уникнення таких інцидентів у майбутньому, слід ставити питання про зміну меж Львова – долучити Брюховичі до Львова. Принаймні, депутат обіцяв, що обов’язково втавитиме це питання у Верховній Раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *