ОСТАННІ НОВИНИ

Авторалі “Ніко ралі Галіція”- 2004 проведуть на Миколаївщині

|

У п’ятницю відбудеться офіційне відкриття авторалі “Ніко ралі Галіція” – 2004, яке cкладатиметься із суботнього та недільного заїздів. Проведуть його цьогоріч у Миколаївському районі. Як зазначив заступник голови ЛОДА з питань соціальної політики, розвитку туризму, курортів та рекреації Богдан Матолич, адміністраці підтримує ралі, а трасу проклали через Миколаївщину для того, щоби популяризувати район. Призовий фонд становить одинадцять тисяч гривень, проте його видаватимуть призами.

„Ралі проводитимуть у цікавій місцевості – серед пам’яток національного значення 6-11-го століть, де було сільське городище. Згодом на цьому місці ми плануємо створити заповідник, а така атракція допоможе привернути увагу до району“ – вважає Б. Матолич. Він також зазначив, що напередодні проведення ралі було зроблено багато роботи: зроблено ремонт доріг, на яких проходитимуть змагання, також організатори подбали про безпеку людей, які приїдуть на ралі. За словами представника Галицького автомобільного клубу Сергія Єженкова (до речі, вони виступають співорганізаторами змагань), зроблено все для безпечності мешканців району і глядачів, селянам Миколаївщини роздаватимуть спеціальні попередження, також на ралі працюватимуть даішники та міліціонери, які перекриватимуть проїзди на трасу.

Головним спонсором цьогорічних змагань виступила фірма „Ніко“ — офіційний представник „Мітсубісі Моторс“. Через зміну спонсорів та через те, що ралі пройде на рівнинній території організатори відмовилися від попереднього бренду „Ралі Карпати“.

За словами Сергія Єженкова, на ралі приїдуть усі найкращі ралійні екіпажі України. А от представників з-за кордону не буде. Проте, вже через два роки він сподівається, що їм вдасться провести міжнародне ралі.

Урочисте відкриття змагань з автомобільного спорту “Ніко Ралі Галіція” відбуватиметься третього вересня у Львові на проспектів Свободи, о 18 годині презентуватимуть автомобілі, а о 20-ій відкриватимуть ралі. Відтак, вже наступного дня видовище перенесеться на Миколаївщину — о дев’ятій годині стартує перший автомобіль у селі Глуховець. Авта подалають два спецвідрізки, тоді буде хвиля відпочинку і ще два спецвідрізки, ралі закінчиться близько 18-ої години. У неділю о дев’ятій стартуватиме другий етап ралі з Нового Роздолу, а о 15-ій годині у Львові на проспекті Свободи знову демонструватимуть спортивні авта, а о 17-ій нагороджуватимуть переможців.

Загальна довжина траси 430 км, довжина спеціальних відрізків – 156 км. Покриття спеціальних відрізків – 100% гравій. Середня швидкість спортивних автомобілів на спеціальних відрізках становить понад 140 км. на годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *