ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці села Бабичі дочекались нової школи

|

У селі Бабичі, що на Радехівщині, сьогодні велике свято. Місцеві мешканці, які протягом останніх 12 років чекали на завершення будівництва нової школи, розпочинають навчальний рік шкільним новосіллям. За словами директора школи Михайла Окіса, нова школа є результатом об’єднаних зусиль односельчан, спонсорів та держави.

“Другу чергу будівництва ми плануємо закінчити до кінця навчального року. Ще треба зробити спортзал, поставити нові меблі та обладнання,” – розповів Михайло Окіс. Наразі до нової бабичівської школи вже завезли частину необхідних для навчання меблів, голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега подарував школярам кольоровий телевізор, а від імені районної ради школі зпрезентували холодильник. За словами начальника управління освіти та науки ЛОДА Михайла Брегіна, у планах обласного керівництва важливим пунктом ще стоїть забезпечення школи комп’ютерною технікою та підключення її до мережі інтернет. “Ми хочемо до кінця 2007 року комп’ютеризувати всі школи області. До обіду технікою користуватимуться учні, а після обіду ними зможуть скористатися мешканці сіл для оторимання необхідної інформації” – наголосив Михайло Брегін.

Перша школа в селі Бабичі була збудована ще в 1913 році. Будівництво нової школи розпочали в 1991 році, але через брак коштів роботу припинили. У 2002 році будивництво знову відновили і вже завтра 126 бабичівських школярів слухатимуть перший урок у приміщені нової школи. Загалом на її будівництво витратили 1 мільйон 768 тисяч гривень.

До початку нового навчального року (2005-2006рр.) на Львівщині в експлуатацію мають ввести нові школи в селах Грьозьово Старосамбірського району, Нежухів Стрийського району, Буховичі Мостиського району, Стремінь Сокальського району, Миколаїв та Виннички Пустомитівського району, Модричі та Н. Кропивник Дрогобицького району, Боберка Турківського району, Дуб’є Бродівського району, Твірж Мостиського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *