ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина може увійти до єврорегіону “Буг”

|

Сьогодні у Влодаві (Республіка Польща) завершить роботи триденна міжнародна конференція „Туристична і господарська активізація надбужанських районів“. Участь у заході взяли польські, білоруські та українські гості, серед яких – заступник голови Львівської обласної ради Тарас Федак й керівник організаційного відділу облради Андрій Болкун, Генконсул України в Любліні Іван Грицак, воєвода Любліна Анджей Куровскі та маршалек Люблінського воєводства Генрик Макаревич.

На конференції обговорювали питання активізації діяльності Надбужанщини через єдність територіального самоврядування і організацію неурядових альтернативних джерел доходів, а саме: агро- і екотуризм прикордонних районів Польщі, України й Білорусі.

Учасникам запропоновано скликати Форум „Наш Буг“ для опрацювання і реалізації транскордонного проекту активізації співпраці у Єврорегіоні. Ця конференція – підготовка до великої міжнародної конференції з проблематики й розвитку долини Бугу, повідомляє прес-служба обласної ради.

Як зазначив Тарас Федак, „ми готові на партнерських засадах долучитись до вирішення проблем Бузького регіону і передбачити в обласному бюджеті на 2005 рік певні кошти для початку реалізації спільних конкретних наукових й інших проектів. Сьогодні наукова, політична, бізнесова еліта області ставить перед облрадою питання про входження Львівщини до цього Єврорегіону і сподіваюсь, що партнери з Люблінського воєводства Польщі, Брестської області Республіки Білорусь й Волинської області прихильно поставляться до такої пропозиції найвищого представницького органу Львівщини“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *