ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарх Філарет не заперечує проти збору підписів під церквами

|

Церква в політичні справи не втручається, церква не може агітувати за того чи іншого кандидата, — заявив сьогодні, перебуваючи у Львові, Патріарх української православної церкви Київського патріархату Філарет.

„У нас був 15 липня помісний собор. На цьому соборі ми прийняли рішення таку постанову — молитися починаючи з 15 липня до закінчення президентських виборів про справедливі вибори Української держави, щоб Господь дав людям дух розуму і всемирну любов до своєї країни, щоб був милостивим до неправд і провин наших і помилував нас. Молитва проголошується у всіх храмах Київського патріархату. Цим визначається ставлення церкви до президентських виборів. Ми віримо в те, що кінцевий результат залежить від Бога, а не від людей і не від тих компаній, які ведуться. Участь людини у цих виборах є визначною, кожний громадянин України повинен не ухилятися від виборів, але розумно ставитись до тих програм, які пропонують ті чи інші кандидати, — так пояснив Патріарх УПЦКП Філарет ставлення української православної церкви Київського патріархату до цьогорічних президентських виборів, повідомляє “Вголос”.

Віруючі мають право збирати підписи за того чи іншого кандидата в президенти і біля церков, — заявив також Патріарх Філарет. „Віруючі є громадяни України. І як громадяни вони мають право і збирати підписи за того чи іншого кандидата. Це їх громадянський обов’язок і право”, — так прокоментував Патріарх УПЦКП Філарет збір підписів за кандидатів в президенти України біля церков, проти якого висловлював протест обласний штаб кандидата у Президенти Віктора Януковича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *