ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна” є лідером за законодавчими ініціативами – Юрій Сиротюк

|

Фракція “Наша Україна” є лідером серед депутатських груп та фракцій у Верховній Раді України за кількістю підготовлених з травня 2002-го до березня цього року законопроектів, які стали законами, – про це повідомив сьогодні на прес-конференції речник Фундації “Відкрите суспільство” Юрій Сиротюк.

За результатами моніторингу, який провела громадська організація Фундація “Відкрите суспільство”, після “Нашою Україною” за цим показником йдуть депутатська група “Народовладдя”, фракція КПУ та група “Народний вибір”.

За словами Ю. Сиротюка, законотворча робота окремих фракцій за своїми якісними показниками була в основному зосереджена за певними напрямами. Зокрема, діяльність фракції Блоку Юлії Тимошенко була спрямована на розробку законопроектів, спрямованих на демократизацію суспільства та регулювання економічної і правової політики держави. Найбільш “соціально орієнтованою” визнана група “Демократичні ініціативи”, яка відзначилась турботою про законні інтереси малозабезпечених сімей, інвалідів та дітей-інвалідів. Законотворча робота фракції Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) була сконцентрована на питаннях економіки, а саме: на врегулюванні податкових та митних відносин, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Ю. Сиротюк зазначив, що діяльність окремих фракцій та груп не зовсім відповідала задекларованому спрямуванню. Так, наприклад, серед законів, авторами або співавторами яких є народні депутати фракції Соціалістичної партії України, немає жодного законодавчого акту, присвяченого соціальній політиці або удосконаленню державного будівництва. Соціальна політика залишилась поза увагою фракцій Аграрної партії України та Народно-демократичної партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *