ОСТАННІ НОВИНИ

Санепідемстанція закрила частину Брюховицької школи

|

Вчора, 26 серпня, міська санстанція Львова закрила один з корпусів середньої школи №41 у Брюховичах, що біля Львова, – повідомив Західну інформаційну корпорацію директор школи Володимир Бужейко.

Як розповів В. Бужейко, своє рішення санстанція мотивувала тим, що цей корпус стоїть у непридатному для навчання місці – на відстані 20 м від залізничної колії: постійний шум поїздів перевищує допустиму норму. Крім того, до корпусу не проведено воду, немає каналізації та санвузлів. Директор школи наголошує, що в опломбованому корпусі навчальний процес тривав протягом 30 років, і що санвузлів у немає у багатьох школах, зокрема, сільських.

“Закриття корпусу призведе до того, що діти з шести класів будуть змушені навчатися в другу зміну, що для декого з них – теж проблематично. Річ у тім, що у школі навчаються діти не лише з Брюхович, а й з Бірок, і з села Воля Гамулецька Жовківського району, а тому декотрі з них ходять по 7-8 кілометрів до школи. Коли вони навчатимуться в другу зміну, їм доведеться добиратися додому затемна”,– наголосив В.Бужейко.

Сьогодні, 27 серпня, у школі побували начальник відділу міського управління освіти Львова Костянтин Лазурко та начальник районного відділу освіти Шевченківського району Львова Степан Линдук. Вони будуть звертатися у санстанцію та в міську раду з проханням скасувати рішення, яке ускладнює навчальний процес.

Водночас директор школи і весь педагогічний колектив “уклінно просять владу допомогти завершити будівництво нової школи, яке триває з 1992 року”. “Будівництво простоює через відсутність фінансування: 10 млн. грн. – немалі кошти, і взяти їх немає звідки. 26 листів з проханням про допомогу написано у різні інстанції, в тому числі до Президента, в Міністерство освіти – і все безрезультатно”, – повідомив В. Бужейко.

Довідка ЗІКу.

Школа у Брюховичах існує вже 70 років. Зараз у ній налічується 7 корпусів, в яких навчається близько 800 учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *