ОСТАННІ НОВИНИ

“Відкрите суспільство” проаналізувало роботу нардепів від Львівщини за два роки та представило нові проекти

|

У недержавній організації “Фундація “Відкрите суспільство” підрахували якісні та кількісні аналізи роботи депутатів-мажоритарників обраних на Львівщині. Абсолютним лідером серед мажоритарників у ВРУ став Андрій Шкіль, натомість такі депутати, як Петро Димінський та Іван Гаврилюк не мають виступів взагалі – повідомив речник організації Юрій Сиротюк.

Загальна кількість законопроектів, які пропонували депутати від Львівщини 137, проте пройшло з них тільки п’ять. Також було зроблено 604 виступи з місця, 372 – з трибуни, та подано 276 депутатських запити. Народний депутат Андрій Шкіль встиг 278 разів виступити з місця, 191 раз – з трибуни, 35 разів виступав із законодавчою ініціативою, та подав аж 70 депутатських запитів. До речі, два його законопроекти стали законами. На другому місці у колоні активних депутатів стоїть Володимир Яворівський. У загальному рейтингу активності депутатів окремих регіонів, депутати від Львівщини посідають друге місце. Нагадаємо, їх є дванадцятеро.

Окрім цього аналізу, “відкрите суспільство” презентувало два нових проекти. По-перше, воно видало аналітичне дослідження під назвою “Як працює твоя фракція, група?”. У цьому виданні, за словами експерта з правових питань організації Антоніни Черевко, описано якісну та кількісну характеристику роботи фракцій та груп, а також міститься інформація про лідерів. Лідером за кількістю прийнятих законопроектів визнано “Нашу Україну”. Другим проектом фундації є “Прозорі вибори 2004”. Як повідомив експерт з виборчих питань Андрій Прокопенко, у межах реалізації цього проекту вони проводять тренінги, навчають інструкторів, які працюватимуть з електоратом та з членами виборчих комісій, а також готують спостерігачів. Подібні тренінги вже проводили практично у всіх регіонах України і сьогодні проводять у Львові. Обіцяють, що функціонуватиме і гаряча лінія, за якою можна буде отримати поради щодо того, як треба себе поводити на виборах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *