ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники Львівщини відзначають професійне свято

|

Цими вихідними у Червонограді та Сокалі відбуватимуться масштабні святкування присвячені Дню Гірника. Сьогодні, напередодні цього свята, у шахтарський край Львівщини завітали високі гості зі Львова та Києва, аби привітати червоноградських гірників особисто.

У своїй святковій промові, генеральний директор ДП “Львіввугілля” Віктор Шайтан змалював становище пересічного гірника Львівщини, а також стан вугільної промисловості у доволі приємних барвах. За його словами, останніми роками на “Львіввугіллі” удосконалилося виробництво, старе обладнання замінили новим, а з січня цього року працівників ДП “Львіввугілля” збільшилося на 229 чоловік. Пан Шайтан також нагадав про те, що Уряд Януковича 100-відсотково погасив заборгованість підземним шахтарям по заробітній платі, а сама зарплата збільшилася більш ніж на четвертину. Проте голова профспілок гірників Червонограда Олександр Любарський наголосив, що не все так барвисто у світі гірників. За його словами, кожного року кількість гірників на Сокальщині зменшується на 800-900 осіб, а низька зарплата не робить цю важку професію привабливою для молодого покоління.

Губернатор області Олександр Сендега у своєму вітальному слові висловився так: “Пріоритети нашого регіону в ресурсах: від корисних копалин до людей.” Щоб підвердити безцінність шахтарського діла, Олександр Степанович нагородив багатьох гірників грамотами облдержадміністрації. Окрім цих грамот, гірники отримали відзнаки і зі свого міністерства: дехто з них отримав звання “Заслужений шахтар України”, 120 працівників отримали ордени “Шахтарська слава” та “Шахтарська доблесть” різних ступенів. Окрім цього, декому із присутніх поталанило отримати грошові премії у розмірі 100, 50 та 30 гривень.

Нардеп Петро Олійник, колишній мер Червонограда, який приїхав привітати своїх земляків із святом сказав: “Хочу передати вітання від всіх фракцій Верховної Ради. Адже незважаючи на незгоди між більшістю та опозицією, всі ми розуміємо важливість та складність роботи українського гірника.” Окрім цього, пан Олійник передав шахтарям вітання від свого “шефа” Віктора Ющенка: “Хай Господь Бог береже вас і ваші родини.”

Ще багато різних людей вітали сьогодні гірників зі святом: мер Червонограда, герої соціалістичної праці, депутат облради. Проте найбільше в пам’ять врізалися слова, якими сім’ї проваджають гірників під землю: “М’якої породи, твердої покрівлі!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *