ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині бракує кадрів для промисловості та будівництва –Олександр Сендега

|

Система підготовки кадрів для всіх сфер суспільного життя потребує серйозного переосмислення. Сьогодні ринок праці перенасичений окремими спеціальностями сфери обслуговування, натомість відчувається хронічна нестача висококваліфікованих робітників у галузі промисловості та будівництва, про це сказав під час виступу на конференції педагогічних працівників у Львові голова облдержадміністрації Олександр Сендега.

Керівник області доручив головному управлінню освіти та науки ЛОДА розробити механізми формування потреб у робітничих кадрах за територіально-галузевим принципом і на його основі визначити доцільність запровадження профілів професійної підготовки та формування державного замовлення на підготовку кадрів, повідомляє прес-служба облдержадміністрації..

На думку Олександра Сендеги, керівники професійно-технічних навчальних закладів повинні зрозуміти, що усі наболілі питання неможливо вирішити лише за бюджетні кошти, а тому саме вони повинні сміливіше приймати рішення щодо залучення коштів соціальних партнерів.

Для прикладу, Львівський художній ліцей спільно з німецькою компанією “Хенкель Баутехнік Україна” створили навчально-практичний центр з будівельних професій, що дало можливість навчати учнів сучасним технологіям роботи з будівельними матеріалами та інструментами, перймати сучасний досвід здобутий у галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *