ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів у Львові побільшало на 5 тисяч

|

Кількість львівських студентів порівняно з минулим роком збільшиться на 5 тисяч осіб. У даний час у 25 вищих навчальних закладах Львівщини ІІІ-IV рівнів акредитації навчається 110 тисяч студентів. У порівнянні з іншими областями західного регіону Львівська область має найвищий рівень освіченості – 557 студентів на 10 тис.населення (в Україні – 512 студентів), повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Для заохочення до навчання здібної студентської молоді, для найкращих студентів встановлено 100 стипендій голови облдержадміністрації та 71 стипендію ім. Вячеслава Чорновола.

Відбір кандидатур здійснюється безпосередньо у вищих навчальних закладах за квотою, визначеною радою ректорів. Піднято також клопотання перед обласною радою про істотне підвищення розмірів обласних стипендій у 2004 році. Для підтримки талановитої студентської молоді в обласному бюджеті передбачено понад 500 тисяч гривень.

Окрім цього, для заохочення студентів найбільш здібних до здобуття фундаментальних знань запроваджено обласні премії за призові місця у Всеукраїнських олімпіадах. Для 53 призерів 2003 року розмір цієї премії складав від 370 до 500 гривень (в залежності від зайнятого місця).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *