ОСТАННІ НОВИНИ

Половина нових шкіл в Україні цьогоріч збудована на Львівщині

|

Понад 20 освітніх об’єктів буде здано в експлуатацію у Львівській області у 2004 році (в Україні – 40). Цього року уже введено в експлуатацію 3 школи, в переддень навчального року відкриється 9 закладів, а до кінця року ще 10 шкіл, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“Питання зміцнення матеріально-технічної бази шкіл залишається пріорітетним для нас, – зазначив під час виступу на конференції педагогічних працівників голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега, – Ми активно відновили в останні роки будівництво шкіл. Лише протягом за 2001-2003 років збудовано 49 шкіл на 6,6 тис.учнівських місць.”

Наступного року в області планують завершити програму комп’ютеризації шкіл. На сьогодні 60% шкіл І-ІІІ ступенів забезпечені комп’ютерними класами. Актуальним залишається питання підготовки вчителів та забезпечення доступу учнів до мережі Internet.

Особливої уваги, на думку Олександра Сендеги, потребують сьогодні здоров’я та фізична підготовка дітей. Адже понад половина школярів мають незадовільну фізичну підготовку і лише 10% учнів регулярно займаються фізкультурою і спортом. Порівняно з 1999 роком відсоток забезпечення спортивними майданчиками , залами та басейнами знизився.

Окрім цього, необхідно створити відповідні умови для повноцінного гарячого харчування учнів шляхом відновлення роботи шкільних їдалень та буфетів. З огляду на це, голова облдержадміністрації доручив головному управлінню освіти та науки, керівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при формуванні бюджету на 2005 рік програмно визначитися щодо вирішення цих проблем.

За 2 роки буде також виконана програма “Шкільний автобус”. Минулого року було закуплено 30 автобусів, цього року – понад 40.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *