ОСТАННІ НОВИНИ

Або Українська держава буде українською, або її не буде взагалі – Микола Плав’юк

|

Незалежний культорологічний журнал “Ї” організував сьогодні чергову зустріч-семінар. В ці хвилини в УКУ проходить семінар на тему “До питання правонаслідства і переємности влади в сучасній Українській державі”, гостем якого є відомий борець за волю України, голова ОУН, Президент УНР на вигнанні (1988-1991) Микола Плав’юк.

Один із організаторів заходу, головний редактор незалежного культорологічного журналу “Ї” Тарас Возняк зазначив, що “на жаль, у нашому “постсовєтському” суспільстві залишається чимало вад”. Саме для боротьби із ними і була організована зустріч із Миколою Плав’юком. На семінар прийшло близько сорока людей, серед яких здебільшого колишні борці за волю України. Молодих людей на семінарі майже не було.

“Після здобуття незалежності, керівництво України (по суті давня радянська еліта), визнавши крах комуністичної ідеї, не замінило її новою ідеологічною концепцією і тим самим відірвалось від традицій УРСР, але і не нав’язало до традицій УНР, себто до національної Української Держави,” – розмірковує Микола Плав’юк. На його думку, “феномен Ющенка” та “Нашої України” покликав до життя народ після утворення прірви між владою та людьми. “Опозиція в Україні сильна, проте, якщо вона прагне виграти не окрему політичну баталію, а війну за майбутнє Української Держави, то необхідно спертися на молоде покоління,” – продовжує Плав’юк. Зважаючи на хитку політичну обстановку у світі та ставлення інших країн до України, пан Плав’юк переконаний, що “або Українська держава буде українською, або її не буде взагалі.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *