ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські освітяни протестуватимуть під стінами Верховної Ради

|

Освітяни Львівщини прийняли рішення провести у вересні під стінами Верховної Ради України у Києві акцію протесту з приводу неприйняття закону про виплати заборгованостей вчителям за ст..57 закону про освіту, повідомляє агенція “Контекст-медіа”. „Ми прийдемо до стін Верховної Ради України, щоб винести новий законопроект або подолати вето президента на Закон „Про реструктуризацію заборгованості з виплат передбачених ст.57 Закону України” Про освіту педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”, ― заявила сьогодні під час обласної серпневої конференції працівників освіти і науки Львівщини голова Львівської обласної ради профспілки працівників освіти та науки Марія Яцейко. За її словами, таке рішення було рішення прийняте 20 серпня на Президії профспілки працівників освіти та науки Львівщини. Освітянська акція пройде, ймовірно, у вересні.

24 червня Верховна Рада прийняла закон „Про реструктуризацію заборгованості з виплат педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам закладів освіти, передбачених статтею 57 закону України „Про освіту”. Президент України скористався правом вето і не підписав цей Закон.

Станом на квітень 2004 року судами лише міста Львова задоволено 2100 заяв вчителів на суму 4 млн. 700 тис. грн. відповідно до ст. 57 Закону про освіту.

Всього у судах знаходиться 10 171 заява на виплату 25 млн. грн. без нарахувань, а з нарахуваннями ця сума складає 32 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *