ОСТАННІ НОВИНИ

У спеціальній економічній зоні Яворівщини реально працює вже близько п’ятдесяти підприємств

|

У вільній економічній зоні Яворівщини зареєстровано більше більше ста суб’єктів підприємницької діяльності і близько п’ятдесяти вже виготовляють свою продукцію – повідомив голова Яворівської районної адміністрації Микола Довба. За його словами, завдяки вільній економічній зоні за п’ять років обсяги промислового виробництва зросли в десять разів і цього року з урахуванням введення в експлуатацію нових підприємств, а їх буде відкрито ще двадцять два, планують досягти півмільярдного обсягу промислової продукції.

М. Довба також наголосив, що з відкриттям цих підприємств у регіоні з’явиться ще близько тисячі робочих місць. Будуть платежі до місцевого і державного бюджетів, а це – соціальний спокій та стабільність в регіоні.

На думку голови, продукція, яку виробляють суб’єкти вільної економічної зони, цікава та імпортозамінююча. “У нас вже навіть спостерігаються такі явища, що ми одні в одних комплектуємо, щоб виготовляти новий продукт в районі,” – зазначив він. Проте, М. Довба важає, що наразі забагато клопоту навколо цієї зони: “Якби нам ВРУ не встановлювала ніяких обмежень, не вводила жодних мораторіїв на розвиток економічної зони,то усе це має велику перспективу. У нас всі підприємства спеціальної економічної зони – нові підприємства, які створюють нові робочі місця”.

Зараз на Яворівщині є державний реєстратори, які, за словами голови, реєструють фізичну особу за півгодини, а юридичну – за дві, проте специфіка реєстрації інвестиційних проектів значно довша. “Вона потребує процедуру оформлення через податкову адміністрацію, обласну адміністрацію через Кабмін, раніше було простіше,” – повідомив пан Довба. Він також додав, що суб’єкти вільної економічної зони мають достатньо пільг: інвестиційна програма передбачає 50-відсоткові пільги на податок на прибуток, і на податок на землю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *