ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ збирає гроші для УКУ

|

У першу неділю вересня по всіх парафіях УГКЦ вперше буде проведено добровільний збір коштів на потреби Українського Католицького Університету, повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ. Ще в минулому році митрополичий синод УГКЦ затвердив сім збірок на рік для фінансування найважливіших сфер діяльності УГКЦ. Зокрема кошти збиратимуться на потреби капеланства в українському війську, катехитичної праці, благодійної організації “Карітас-Україна”, християн у Святій Землі, а також на папський місійний фонд, на “Петровий гріш” та на допомогу УКУ.

Досі УКУ жив на кошти католицьких фундацій з-за кордону, міжнародних організацій, індивідуальних меценатів. “Університет для кожної Церкви є важливим науковим закладом, завдяки якому вірні можуть поглиблювати знання про Бога, розуміння світу як Божого твору та запобігати помилкам у проповідуванні святої віри…Насамперед ми, жителі України, повинні докласти зусиль, щоб дати можливість розвиватися цій нашій рідній католицькій установі,” – вважає великий канцлер УКУ Блаженніший Любомир Гузар.

Отож, 5 вересня кожен вірний УГКЦ може стати приятелем УКУ, вносячи свою лепту на розвиток храму науки. Кошти, зібрані на потреби УКУ, будуть оприлюднені в засобах масової інформації та використані згідно з основним призначенням УКУ – підуть на розвиток та впровадження освітніх програм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *