ОСТАННІ НОВИНИ

„Репортери без кордонів“ вимагають ретельно розслідувати підпал „Поступу“

|

Міжнародна організація „Репортери без кордонів“ закликає міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя до відкритого і ретельного розслідування пожежі редакції щоденної львівської газети „Поступ“.

Організація зазначає у своєму зверненні, що пожежа, яка, за словами влади, є результатом підпалу, сталася за два місяці до виборів Президента, запланованих на 31 жовтня.

“Репортери без кордонів“ також закликають до швидкого розслідування того, чи був напад на журналіста Дмитра Шкуропата з запорізької газети „Іскра“ 17 серпня, пов`язаний з його журналістською діяльністю. Шкуропат зазнав нападу на вулиці. Відповідно до повідомлення „Репортерів без кордонів“, у нього забрали плівки з інтерв`ю, що містять критику корумпованої місцевої влади. Директор газети „Іскра“ Віктор Ільічов заявив, що за два тижні до того журналістам газети погрожували.

Нагадаємо, що Національна спілка журналістів теж направила лист Білоконю, у якому закликала його оперативно розслідувати випадок пожежі в редакції „Поступу“. Експерти Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Львівській області встановили, що причиною виникнення пожежі в редакції „Поступу“ став підпал, повідомляє www.glavred.info.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *