ОСТАННІ НОВИНИ

Неповносправні вчилися німецької мови в УКУ

|

З 16 по 20 серпня в УКУ проходив міжнародний благодійний проект„ Мова об’єднує” для людей з особливими потребами. Це стало можливим завдяки співпраці Товариства „Обнова”, організації студентів-католиків „Вільденштайн” (Фрайбург, Німеччина), студентської організації „Австрія Саґґіта” (Відень) та Європейського картельного об’єднання, провідомляє прес-служба Українського католицького університету.

Мета проекту не тільки зацікавити неповносправних осіб вивченням німецької мови, але й підтримати їх духовно та надати можливість інтегруватись в сучасне суспільство. Вивчення мови ведеться на високому рівні, аби згодом студенти мали можливість вступити у вищі навчальні заклади Австрії та Німеччини. Навчання таких студентів має свої особливості, переважно це люди, які частково або повністю втратили зір, тому під час лекцій використовують аудіотехніку. Студенти сприймають нові слова на слух, які згодом озвучують в бесідах німецькою мовою.

Проект „Мова об’єднує” триває в Україні вже третій рік поспіль і спрямований на навчання та підтримку дітей соціально незахищених верств населення. Проект започатковано в Тернополі. Згодом вихованці школи-інтернату для дітей з вадами зору з села Нагуєвичі мали можливість вивчати німецьку мову. Цього року до проекту долучився і Львів. Волонтери громадської організації „Обрій” допомагають втілити в життя прагнення людей з особливими потребами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *