ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградське сміттєзвалище наступного року запустити не вдасться

|

Будівництво Червоноградського полігону твердих побутових відходів не вдасться завершити до 2005 року, як це було заплановано, з огляду на проблеми з фінансуванням, повідомив сьогодні міський голова Червонограда Ігор Чудійович заступника міністра охорони навколишнього середовища Василя Луцька.

Станом на сьогодні на полігоні завершується будівництво сміттєзвалища або першої черги полігону. Всього на будівництво сміттєзвалища необхідно 6,5 млн. грн., а виділено 2 млн. 164 тис., тобто третина від необхідного, зазначив Ігор Чудійович.

Загалом же вартість проекту складає 18, 5 млн. доларів включно зі всі обладнанням, повідомляє “Контекст-медіа”.

Окрім сміттєзвалища планується збудувати завод по сортуванню сміття, комплекс переробних та очисних споруд, які забезпечать майже безвідходне і екологічно чисте виробництво. Планується після сортування сміття налагодити виробництво гумусу, а також обробку деревини на тирсу.

Сміттєзвалище буде обслуговувати Червоноград, Сокальський, Радехівський та Кам’янко-Бузький райони.

Червоноградський полігон твердих побутових відходів розрахований на переробку 100 тис. тонн сміття щорічно протягом 50 років. Після переробки сміття лише 15-20% відходів поступатиме на сміттєзвалище. При будівництві використовується вітчизняне обладнання заводу „Автоливмаш” (Івано-Франківськ).

Аналогічні сміттєпереробні комплекси зараз будуються в Донецьку, Одесі та Стрию.

Заступник міністра охорони навколишнього середовища Василь Луцько сьогодні з робочим візитом перебуває на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *