ОСТАННІ НОВИНИ

Проблема пестицидів на Львівщині може бути вирішена протягом 5 років

|

Міністерство охорони навколишнього середовища працює над створенням власного центру утилізації пестицидів, що дасть можливість здешевіти вартість цих робіт, ― повідомив сьогодні заступник міністра охорони навколишнього середовища Василь Луцько на нараді з проблем утилізації пестицидів, які зберігаються у Львівській області.

Наразі в Україні 6 фірм отримали ліцензію на утилізацію пестицидів. Проте лише одна ― фірма Елга займається спаленням пестицидів у місті Шостка і тому реально є монополістом на ринку цих послуг, повідомляє “Контекст-медіа”.

Саме за її допомоги цього року було утилізовано 25 т пестицидів зі Львівської області: 13 т з Пустомитівського району і 12 т ― з Бродовського.

Загалом на Львівщині у 199 місцях зберігаються 800 т пестицидів, не придатних для використання.

На їх утилізацію необхідно 11 млн. грн. Цього року на утилізацію пестицидів Львівщина отримала 1090 тис. грн., 390 з яких будуть освоєні до кінця серпня. Перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник вважає, що якщо щороку на вирішення цієї проблеми Львівщина буде отримувати 2 млн. гривень, то протягом 5-6 років вдасться повністю її вирішити.

Спалювання 1 т пестицидів коштує 13 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *