ОСТАННІ НОВИНИ

“Укртелеком” передав ключі від храму святого Климента папи громаді УГКЦ

|

Сьогодні директор Львівської філії Дмитро Мельник передав отцеві Мирославу Шиху ключі від храму святого Климентія папи, який до останнього часу займали служби ВАТ “Укртелеком”. Як повідомив Дмитро Мельник, це стало можливим завдяки тому, що керівництво компанії знайшло понад 8 млн гривень для купівлі іншого приміщення.

За словами Дмитра Мельника, зараз вивільнено перший поверх приміщення, а до жовтня цього року будуть звільнені другий та третій поверхи. А з жовтня цього року “Укртелеком” звільнятиме й приміщення монастрия, розташованого поруч. Тепер, за словами Д.Мельника, останнє слово за фондом державного майна, до якого перейшли ці приміщення, бо зі статутного фонду “Укртелекому” понад три тисячі метрів квадратних уже вилучено. Компанія знайшла вільні площі на заводі фототелеграфної апаратури і уже розпочала процес купівлі цього об’єкта. До часу його обладнання абонентський відділ МТМ перенесено на вулицю Берестяну, 2, в районі кінцевої зупинки трамваю номер шість у приміщенні АТС-293.

Натомість отець Ших розповів, що з передачею монастирських приміщень існують проблеми, бо на них претендує згромадження кармеліток босих РКЦ. За його словами, представниці цього ордену, яких у Львові є дві особи, вирішують свої проблеми через Київ, однак він сподівається, що ці приміщення віддадуть Львівській єпарії УГКЦ, яка планує розмістити там ряд патріарших комісій та установ, пов’язаних із роботою з молоддю. „Зараз ці організації розпилені по усьому Львову, а ми хочемо їх зібрати під одним дахом“ – підкреслив отець Ших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *