ОСТАННІ НОВИНИ

Хтось підпалив “Поступ”

|

Невідомі зловмисники підпалили сьогодні під ранок одне з редакційних приміщень щоденної львівської газети “Поступ”. Як поідомив генеральний директор ЗАТ “Видавнича група “Поступ” Андрій Білоус, пожежа трапилася після четвертої ранку, оскільки приблизно о цій годині останній працівник залишив приміщення редакції, а о восьмій ранку, коли охоронці будинку побачили дим на четвертому поверсі, вогонь уже догоряв і вони змогли загасити його власними силами.

Попередня оцінка завданих збитків – приблизно 300 тисяч гривень, каже Андрій білоус. “Згоріла вся найдорожча техінка редакції, бо у верстальній кімнаті крім найпотужніших машин були також сканер та великоформатна друкарка, на якій виганяли плівки для друкарні” – сказав Андрій Білоус. За його словами, зараз редакція взяла в кредит нову техніку і на ній готує завтрашній номер газети.

За слвоами А.Білоуса, усе вказує на навмисний підпал цього приміщення, бо розбите вікно кімнати знаходиться неподалік від пожежної драбини, а біля неї видно чорні патьоки якоїсь рідини, що стікають від вікна аж до першого поверху внизу. “Мені здаєтсья, що була застосована якась рідина, бо в тому кутку, де найбільше обгоріло, немає жодних електричних приладів чи кабелів, а крім того, температура була така висока, що сплавилися комп’ютери по усій кімнаті“ – підкреслив А.Білоус.

Міліція та пожежні поки що не хочуть спілкуватися із журналістами з приводу версій про причини пожежі. Єдине, за слвоами А.Білоуса, він чув, як працівники правоохоронних органів говорили про те, що треба викликати на місце події працівників вибухово-технічної служби. На місці побували з інформативною метою працівники СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *