ОСТАННІ НОВИНИ

Новий міст через Дністер об’єднає Старий Самбір у листопаді

|

Дві частини Старого Самбора сьогодні зв’язані між собою тимчасовим технологічним мостом, який кожного дня може упасти під натиском повені. Це загрожує відрізати від районного центу не лише однй з його частин, але й ще 12 сіл району, а також зручну комунікацію із сусідньою Самбірщиною. Саме тому одним із основних об’єктів у інвестиційній програмі Львівської області, кошти на який було виділено із цьогорічної державної субвенції, став новий міст через річку Дністер у Старому Самборі.

Повноцінне завершення робіт з будівництва моста, з повноцінною транспортною розв’язкою, потребує 3,2 мільйони гривень, – повідомив голова Старосамбірської райдержадміністрації Михайло Дмитрук. Однак, кошти необхідні на завершення самого шляхопроводу, є дещо меншими – 1,7 мільйони гривень. Левова частка цієї суми – 1,5 мільйони, – виділена на завершення будівництва за рахунок цьогорічної державної субвенції.

“Мільйон гривень на ці роботи уже лежить у казначействі, беріть і працюйте – повідомив Зиновію Дацу, генеральному директору “Західтрансбуду” (компанії, яка виконує роботи з будівництва моста) голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега. При цьому губернатор пообіцяв жорстко контролювати якість і терміни робіт. Після недовгої суперечки вирішили, що міст через Дністер повинен запрацювати до Дмитра – на честь голови Старосамбірської РДА пана Дмитрука.

Роботи з будівництва моста через Дністер у Старому Самборі розпочато у 2001 році. На сьогоднішній день освоєно 1,3 мільйони гривень. Дмитра (день великомученика Димитрія) святкують в Україні 8 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *