ОСТАННІ НОВИНИ

Губернатор особисто слідкує за будівництвом школи на Турківщині

|

1 вересня відкриє двері нова школа у Боберці – одному з найвіддаленіших сіл Турківського району. Сьогодні журналісти львівських видань разом з головою ЛОДА Олександром Сендегою змогли особисто відвідати освітянську новобудову у бойківському краї.

За словами голови Турківської райдержадміністрації Олега Барабаша, цього року у будівництво школи вкладено 1,3 мільйони гривень. Останні 500 тисяч за рахунок державної субвенції, рішення про розподіл якої було прийнято постановою Кабміну 10 серпня цього року. Саме ці гроші дозволять будівельникам здати першу чергу будівництва школи до початку навчального року. „Інакше бути не може, адже будівництво курує сам губернатор“ – з оптимізмом повідомив Олег Барабаш.

Голова Турківської РДА відзначив вклад у з’яву у Боберці нової школи сільського голови Анатолія Біжика, який зумів згуртувати односельчан на посильну працю на будівництві, перетворивши цей об’єкт на народну будову.

На сьогоднішній день основні будівельні роботи у школі закінчено, – повідомив голова Турківської РДА Олег Барабаш. Залишились косметичні роботи у класах, зокрема, фарбування підлоги, встановлення світильників та сантехніки, загальний благоустрій території.

Школа, у якій навчатиметься близько 200 дітей, повністю вкомплектована учительським складом. У школі буде сучасний комп’ютерний клас.

Село Боберка розташоване за 2 кілометри від польського кордону у напрямку польського містечка Нижні Устрики (Устшикі Дольне). Налічує близько 1200 мешканців, з них 200 – діти шкільного віку. Серед мінусів села – важке транспортне сполучення, до асфальтованої траси Львів-Ужгород у селі Бориня – майже 30 кілометрів. Однак, у недалекому майбутньому, поблизу Боберки планується відкрити міжнародний транспортний перехід у напрямку Нижніх Устриків. З усіма перпспективами, які з цього випливають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *