ОСТАННІ НОВИНИ

Губернатор затвердив заходи святкування Дня незалежності України

|

Олесандр Сендега, голова ЛОДА, підписав розпорядження “Про підготовку та відзначення 13-ї річниці незалежності України”, яким затвердив склад організаційного комітету та заходи щодо святкування Дня незалежності України, про це повідомляє прес-служба ЛОДА. Співголовами оргкомітету є сам Олександр Сендега та голова обласної ради Михайло Сендак. Серед членів організаційного комітету заступники голови ОДА Олег Демків та Богдан Шкарада, міський голова Львова Любомир Буняк, начальник головного управління освіти та науки ОДА Михайло Брегін, начальник управління культури ОДА Володимир Гаюк, генеральний директор Львівської телерадіокомпанії Ярослав Климович, командувач захОКу Михайло Куцин, начальник управління МВС України у Львівській області Олег Сало та інші.

Облдержадміністрація планує провести урочисту академію з нагоди свята за участю представників дипломатичного корпусу, політичних партій, громадських і релігійних організацій в приміщенні Львівського державного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької 23 серпня. А 24 серпня відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятників М.Грушевському, Т.Шевченкові, І.Франкові та В.Чорноволові у Львові. У цей же день львів’яни побачать святковий салют. 24-26 серпня святкові заходи також проходитимуть у районних центрах та містах обласного значення.

У День незалежності України відбудуться святкові екуменічні богослужіння у храмах Львова та області. Окрім того, пройдуть поминальні богослужіння на могилах учасників визвольних змагань, меморіалах пам’яті полеглих.

20 серпня у Львівському палаці мистецтв проходитиме фото-художня та документальна виставка „Ми – з України”, присвячена 13-ій річниці незалежності України.

22 серпня відбудеться відкриття Музею козацької слави в селі Руда Жидачівського району.

24 серпня делегація від Львівської області візьме участь у святкових заходах у м.Києві.

Протягом серпня у закладах культури та бібліотеках області проходитимуть тематичні виставки, присвячені становленню та розвитку української державності, проводитимуться спортивні змагання та виступи, передбачаються урочисті заходи за участю дітей, що народилися у День незалежності України, у Львівській області урочисто відкриватимуть новозбудовані школи, заклади культури, об’єкти соціально-побутової сфери.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації Володимира Герича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *