ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер мати може перебувати з дитиною від першого дня її життя

|

Сьогодні відбулося відкриття відділення сумісного перебування матері і дитини в першому міському пологовому будинку. Для створення відділення такого типу була проведена реорганізація дитячого відділення і додатково виділені 30 тисяч гривень для проведення ремонтних робіт. Зараз воно розраховане на 30 місць. Як зазначила головний лікар Людмила Шекета, створення відділення сумісного перебування матері і дитини має на меті зміцнення зв’язку між ними, таке відділення сприяє меншій вразливості дитини до зовнішніх інфекцій та ушкоджень, створенню умов природнього вигодовування дитини, вчить матір доглядати за мялятком від першого дня його життя.

Створення сучасних вимог акушерської служби сприяє зростанню народжуваності, зокрема 7 липня у Львові народилась найбільша кількість львів’ян –11 хлопчиків і 10 дівчаток. А 12 серпня у першому міському пологовому будинку уперше побачило світ 17 немовлят.

Пані Шекета розповіла, що останнім часом великою популярністю користується і присутність батька при пологах, хоч це вимагає створення спеціальних залів, яких наразі у її лікарні ще немає. Натомість, на сьогодні розроблений кошторис такого залу і незабаром він буде у першому міському пологовому будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *