ОСТАННІ НОВИНИ

96 шкіл області підключені до інтернету

|

Із 344 комп’ютеризованих шкіл Львівської області під’єднання до мережі інтернет мають 96, переважно, це школи обласного центру та міст області, повідомив під час прес-конференції начальник головного управління освіти та науки ЛОДА Михайло Брегін. “Проблеми із сільськими школами пов’язані з низькою якістю зв’язку, тому ми розробляємо проект доступту до інтернету за допомогою радіосигналу” – повідомив він.

За його словами, зараз цей проект розробляється разом з компанією “Уарнет” і його фінансування буде запропоновано депутатам обласної ради для внесення в бюджет. Проте фінансування буде солідарним – частина піде з обласного бюджету, частина – з місцевих. Ми хочемо допомогти усвідомити людям у селі, що доступ до інтернет, це їхнє вікно у світ, бо ним зможуть користуватися не лише учні та вчителі, а й уся громада для вирішення багатьох своїх проблем” – підкреслив Михайло Брегін.

Паралельно з розробкою цього проекту заплановано навчання вчителів для використання інформаційних технологій у процесі навчання. На базі 15 центрів цього року заплановано підготувати 2000 вчителів області.

Михайло Брегін повідомив, що цьогоріч на виконання програми інформатизації освіти призначено 800 тисяч на рівні області та 2,95 млн. гривень по районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *