ОСТАННІ НОВИНИ

Державна субвенція на Львівщині розподілена прозоро і чесно – Леонід Мельник

|

Державна субвенція, надана Львівській області у розмірі 18,4 мільйони гривень, розподілена прозоро, чесно і справедливо – таким був основний лейтмотив виступу першого заступника голови ЛОДА Леоніда Мельника на сьогоднішній прес-конференції.

Леонід Мельник наголосив на основних критеріях, якими керувалася робоча група ЛОДА при підготовці проекту розподілу субвенцій. Основою їх є обласна інвестиційна програма, затверджена сесію обласної ради у грудні 2003 року. 75-80 відсотків коштів державної субвенції буде скеровано на завершення пускових об’єктів, передбачених цієї програмою.

Також при розподілі коштів майже стовідсотково задоволено клопотання народних депутатів України, повідомив Л.Мельник. “До нас з цього приводу немає питань ні у Гудими, ні у Тягнибока, ні у Олійника, ні у Шурми, ні у Писарчука” – наголосив перший заступник голови ЛОДА.

Ще одним критерієм розподілу субвенцій стали звернення голів райдержадміністрацій та консультації з керівниками галузевих управлінь області. “Жоден район не може звинуватити нас у особливих симпатіях до інших, – сказав Л.Мельник. – Кошти розподілено виключно на економічних засадах, без лобіювання чиїхось інтересів”. Леонід Мельник додав при цьому, що на спільній нараді керівництва ЛОДА з головами районних рад, що відбулась у четвер, жодних претензій щодо розподілу субвенцій керівниками районів висловлено не було.

Нагадаємо, що рішення про розподіл державної субвенції на Львівщині було прийнято Кабінетом міністрів з подачі облдержадміністрації, після того як це рішення не змогла прийняти Львівська облрада, у зв’язку з тим, що сесія облради не може зібратися протягом 8 місяців.

Більшість коштів з державної субвенції буде надано для закінчення будівництва та реконструкції закладів освіти та охорони здоров’я, об’єктів комунального господарства. Зокрема, найбільше фінансування передбачено на будівництво школи у Городку (1 млн. грн.), моста через Дністер у Старому Самборі (1,5 млн. грн.), організацію водопостачання у Турці (0,65 млн. грн.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *