ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрило новий механізм контрабанди

|

Співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з митниками Галицької митниці в ході здійснення оперативно-розшукових заходів викрили новий механізм незаконного ввезення автотранспорту на територію України.

У червні цього року на митну територію України мешканцем Києва на підставі виданого йому доручення було завезено з Польщі два легкових автомобілі “Мерседес МL 320” та “Лексус RX 300” вартістю більше 600 тисяч гривень. У наданих перевізником документах зазначалось, що автомобілі ввезені в Європу із США і у якості спадщини від недавно померлих громадян Молдови передаються двом мешканцям Київської та Полтавської областей. Ці дані підтверджувалися відповідним нотаріальним свідоцтвом про право власності на спадщину, виданим у м.Кишиневі (Молдова). Враховуючи значну вартість автомобілів, а також те, що ця спадщина не оподатковується, правоохоронці вирішили провірити достовірність наданих для митного оформлення документів, повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.

У ході перевірки та за сприяння молдавських правоохоронців з’ясувалося, що два жителі Модови справді померли, але ніякої спадщини на користь громадян України не залишали, а молдавський нотаріус ніколи не оформляв та не видавав свідоцтв на право власності.

Галицькою митницею порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.201 КК України (Контрабанда).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *