ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’яті Богдана Котика

|

Завтра, 14 серпня, минає тринадцять років від дня смерті першого демократичного мера Львова Богдана Котика. Сьогоднішній міський голова Львова Любомир Буняк звернувся з цього приводу до населення міста:

“Доля розпорядилася так, що усвідомлення неминучості краху більшовизму і невідворотності нашого руху до суверенітету і незалежності у 1990 році було органічно притаманне прогресивному львівському загалу, інтелектуальній еліті міста, депутатам Львівської міської ради і голові її виконавчого комітету. Безумовно, що перебування у ту пору на посаді голови виконавчого комітету Богдана Котика в значній мірі спричинилося до реалізації еволюційного шляху переходу Львова і України від тоталітаризму до демократії. Він перший серед голів виконавчих комітетів рад народних депутатів обласних центрів УРСР став під синьо-жовтий національний прапор. Першим зініціював ухвалу ради, рішення виконавчого комітету про демонтаж пам”ятника творцю більшовицької імперії. Першим як народний депутат запропонував Верховній Раді проект Закону про місцеве самоврядування. Саме під його керівництва вперше над Ратушею 3 квітня було піднято синьо-жовтий національний прапор

Він благородно відійшов у грудні 1990 року від керівництва містом, зосередивши свої сили і увагу на роботу у Верховній Раді. Богдан Котик на практиці продемонстрував, що у будь-якій життєвій ситуації людина завжди має право вибору і треба мати мужність, щоб зробити цей правильний вибір у відповідний момент.

Менше двох тижнів не дожив Богдан Котик до доленосного 24 серпня 1991 року, до дня, про який він мріяв, заради якого трудився, в осягненні ідеалів якого вбачав зміст власного життя.

Наш перший демократичний міський голова був і назавжди залишиться з нами”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *