ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на борошно та хліб поступово знижуватимуться

|

Cпостереження за цінами на зерно, борошно та хліб, що проводиться Державною інспекцією з контролю за цінами у Львівській області, свідчить, що протягом 10 днів серпня свідчить ціни на борошно в роздрібній мережі знизилися. Це, насамперед, пов’язано із зменшенням оптово-відпускних цін базовими підприємствами борошномельної галузі.

Так, оптово-відпускна ціна на борошно знизилась з 1750 грн/т у липні до 1400 грн/т у серпні, або на 20%. Основною причиною здешевлення вартості борошна є зниження закупівельних цін на зерно минулорічного урожаю внаслідок поступлення на ринок пшениці нового урожаю, наголошує прес-служба облдержадміністрації.

Хоча у роздрібній торговельній мережі ціни на борошно знижуються ще повільними темпами, інспекція прогнозує подальше зниження цін до кінця серпня – в межах 5-10%.

Ситуація, що має місце в області, із запізненням жнив через сильні зливи не дозволяє повністю зібрати в заплановані терміни очікуваний урожай. Проте, в цілому по Україні вже намолочено достатню кількість зерна, яке гарантуватиме продовольчу безпеку в державі в цілому. Свідченням цього є ряд радикальних заходів щодо закупівлі областями зерна за фіксованою ціною 800 грн/т безпосередньо у сільгоспвиробників.

В свою чергу облдержадміністрацією вживаються заходи по створенню регіонального стабілізаційного фонду у кількості 85 тис.т., поставку зерна до якого сільськогосподарські товаровиробники області здійснять по фіксованих цінах – пшениця продовольча по 800 грн/т та жито групи А по 650 грн/т. Аналіз ситуації, що склалася дає змогу інспекції прогнозувати поетапне зниження цін на хліб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *