ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега запросив сільських голів до співпраці

|

“Я як голова олбдержадміністрації не переживаю за обсяги виробництва”, – сказав сьогодні на зустрічі з сільськими головами Городоцького та Пустомитівського районів голова ЛОДА Олександр Сендега. Він відзначив позитивні тенденції в економіці регіону, які стали можливі завдяки росту обсягу виробництва у промисловості.

Проте сільське господарство області на сьогоднішній день переживає не найкращі часи. Площа сільськогосподарських угідь, які не використовуються, складає 140 тисяч гектарів. Це при тому, що Львівська область має чи не найменше орних земель в Україні. За словами пана Сендеги, інші перспективні галузі, зокрема деревообробна, також перебувають не у найкращому стані, незважаючи на те, що Львівщина займає третє місце за кількістю лісу.

Звертаючись до сільських голів, О.Сендега запропонував їм тісну співпрацю у вирішенні питань, які зараз найбільше турбують село. Пріоритетними завданнями села, на думку пана Сендеги, є створення кооперативів, залучення іноземних інвестицій, розвиток підприємництва, створення комунального господарства. А це у свою чергу допоможе вирішити нагальна соціальні питання, зокрема зменшення рівня безробіття та підвищення рівня середньої зарплати у сільському регіоні, яка зараз становить трохи більше 200 гривень.

Насамкінець пан Сендега сказав: “Під час проведення останніх “Бойківських фестин” на Турківщині ми запровадили своєрідну презентацію сільських сільських рад, коли вони показують свої досягнення. Думаю, таку практику можна було б запропонувати і у інших районах Львівщини”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *