ОСТАННІ НОВИНИ

У Бродах змонтовано найбільший в Україні нафтовий резервуар

|

11 серпня 2004 року ВАТ „Укртранснафта“ завершила технічний монтаж найбільшого в Україні резервуару для зберігання нафти об’ємом 75 тис. куб. м, який знаходиться у м. Броди Львівської області, повідомляє служба зв’язків з громадськістю і пресою компанії.

Збільшення потужності резервуарного парку Лінійної виробничо-диспетчерської станції (ЛВДС) у Бродах зумовлено введенням в дію у 2001 році та нещодавнім початком роботи нафтопроводу „Одеса-Броди“. Необхідність модернізації та розвитку резервуарного парку магістральних нафтопроводів „Дружба“ також постала із приєднанням України до міжнародного проекту „Дружба-Адрія“. Згідно з цими проектами передбачається істотне збільшення транспортування нафти через магістральні нафтопроводи „Дружба“.

Із початком експлуатації в Україні резервуару об’ємом 75 тис. куб. м резервуарний парк нафтоперекачувальної станції (НПС) „Броди“ стане найбільшим в системі магістральних нафтопроводів України. Станом на сьогодні він може вмістити 172 тис. куб. м нафти проте, згідно нормативів, цього недостатньо для надійного та безпечного функціонування нафтотранспортної системи. Після початку роботи нового резервуару об’ємом 75 тис. куб. м загальний обсяг резервуарів ст. Броди становитиме 247 тис. куб. м, що дозволить повністю забезпечити потреби станції у резервуарних ємностях. Сумарний об’єм усіх резервуарних парків ВАТ „Укртранснафта“ становитиме 1,01 млн. куб. м.

Введення в експлуатацію 75-тисячного резервуару у Бродах відбудеться після проведення низки обов’язкових випробувань та тестів, та покриття корпусу резервуару антикорозійним матеріалом. Загальна вартість робіт із будівництва резервуару становить 51 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *