У потерпілих від стихії районах всі села вже мають електроенергію та зв’язок

|

Завершується перший етап ліквідації наслідків стихії, яка завдала значних збитків 30-31 липня у Сколівському та Стрийському районах, повідомив сьогодні перший заступник голови ЛОДА Леонід Мельник.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації, Леонід Мельник зауважив, що вперше уряд після надзвичайної ситуації спрацював так миттєво, щодо допомоги населенню (як повідомлялося раніше, держава виділила 3,5 мільйони гривень допомоги потерпілим). Оперативно відреагувала обласна та районні влади, керівництво ЗахОК та МНС.

Станом на сьогодні у Стрийському та Сколівському районах завершили відкачувати воду, у селах не залишилося жодного подвір’я без електроенергії і не має такого населеного пункту, який би був без зв’язку. Продовжується дезинфікація джерел та криниць.

1 мільйон 795 тисяч гривень, які передбачені на матеріальну допомогу постраждалому населенню вже почали роздавати, повідомив Леонід Мельник. Перший заступник голови ЛОДА наголосив, що ці кошти є матеріальною допомогою, а не компенсацією завданих збитків, які мають сплачувати страхові компанії застрахованим потерпілим.

Друга половина виділених коштів буде розподілена на відновлення доріг, електроліній та берегоукріплення.

Як розповів голова Сколівської РДА Михайло Гнатишин, третина території району зазнала збитків. Сильно потерпіли 14 населених пунктів. Збитки населення Сколівщини склали 950,8 тисячі гривень.

Михайло Гнатишин повідомив, що станом на сьогодні виплачено уже 13,5 тисячі гривень матеріальної допомоги населенню, а до кінця тижня планують виплатити ще понад 600 тисяч гривень.

До кінця цього тижня буде відновлена повністю знищена стихією дорога до села Кам’янка, розповів голова Сколівської РДА. Поки із цим населеним пунктом не було сполучення, була організована об’їзна дорога через село Труханів, якою до села передавали найнеобхідніше.

Сколівський район отримав гуманітарну допомогу від Червоного Хреста, продукти харчування та речі першої необхідності від інших районів Львівщини, повідомив Михайло Гнатишин.

Завтра на Сколівщині має відбутися урочисте відправлення військових, які ліквідовували наслідки стихії. Голова Сколівської РДА вручатиме їм подяки та цінні подарунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *