ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович доручив Сендезі допомогти Сендакові

|

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович доручив голові Львівської ОДА Олександрові Сендезі разом з Львівською облрадою, керуючись чинним законодавством, забезпечити вирішення питань, викладених у листі голови Львівської облради Михайла Сендака на його ім’я.

Про це йдеться у листі, скерованому прем’єр-міністром на ім’я голів Львівської ОДА та облради, повідомляє “Вголос”.

28 липня голова Львівської облради звернувся до прем’єр-міністра Віктора Януковича з проханням вплинути на депутатів-держлужбовців, які прогулюють засідання сесії. „Звертаюсь до Вас, як до керівника Кабінету Міністрів України, на якого покладено забезпечення виконання Конституції України та законів України, з проханням докласти усіх зусиль та впливу на депутатів Львівської обласної ради, які є державними службовцями та керівниками державних установ, підприємств та організацій щодо виконання ними вимог Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ та „Про статус депутатів місцевих рад“ і їх участі у роботі сесій обласної ради”, ― йшлося у листі. Михайло Сендак роз’янює, що звернутись до прем’єр-міністра змусила, „по-суті, надзвичайна ситуація, яка склалась навколо Львівської обласної ради”, ― вже понад сім місяців депутати Львівської обласної ради не можуть провести сесію Львівської обласної ради через відсутність кворуму. У листі Михайло Сендак зазначав, що він вже звертався до голови Львівської обласної державної адміністрації „із вимогою виявити солідарну відповідальність та відповідно до ст. 34 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” ініціювати на сесії обласної ради розгляд питань, які пов’язані з виконанням повноважень обласної державної адміністрації… Однак і досі, через нехтування частиною депутатського корпусу обласної ради своїми громадянськими обов’язками, інтересами виборців, господарка Львівщини, десятки підприємців, фірм, установ та організацій не можуть отримати вкрай важливі рішення ради”.

Сьогодні голова Львівської облради Михайло Сендак видав розпорядження про скликання 21 серпня XV сесії Львівської обласної ради.

Цього року через відсутність кворуму не відбулося жодного засідання сесії Львівської облради. Останнє засідання сесії Львівської облради відбулося 23 грудня. Згідно чинного законодавства засідання сесії облради повинно скликатися не менше одного разу в три місяці.

Загалом у Львівській облраді налічується 81 депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *