ОСТАННІ НОВИНИ

Віце-прем’єр Іван Кириленко відвідав хлібозавод і відправився на Сокальщину

|

Віце-прем’єр-міністр з питань АПК Іван Кириленко прибув сьогодні на Львівщину. У аеропорту віце-прем’єра де його зустрів голова облдержадміністрації Олександр Сендега та заступник голови облдержадміністрації Іван Стефанишин, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Віце-прем’єр вже побував на хлібзаводі №1, відвідав Львівський комбінат хлібопродуктів. Після цього Іван Кириленко відправився у Сокальський район.

За словами Івана Кириленка, він отримав доручення прем’єр-міністра України Віктора Януковича керівникам агропромислового комплексу держави відвідати шість областей Західної України, які постраждали внаслідок складних погодних умов. Посадовці планують проаналізувати ситуацію, що склалась зі збором врожаю на Львівщині та розглянути можливість надання фінансової допомоги, щоб компенсувати втрати.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Іван Стефанишин, в області втрачено врожаю на суму 5 мільйонів 200 тисяч гривень на площі 8 тисяч 100 гектарів. Причина у тому, що у третій декаді липня в області пройшли дощі, а у деяких районах вони втричі перевищили декадну норму опадів. Найбільше постраждали райони Прикарпатської зони. Іван Стефанишин висловив сподівання, що через спеціальну програму Міністерства агрополітики Львівській області відшкодують втрати.

На даний час в області зібрано третину врожаю, зокрема пшениці більше ніж 45%. Врожайність становить більше 29 центнерів з гектару. Сільськогосподарські формування забезпечені пальним на 90%, технікою – на 95%. До кінця тижня планується зібрати 50% врожаю.

12% від валового виробництва в області дає Сокальський район, який цього року найбільше постраждав від негоди. Саме тому Іван Кириленко відвідає кілька господарств Сокальщини.

За словами голови облдержадміністрації Олександра Сендеги, Львівщина вперше відчула таку ефективну підтримку уряду, завдяки минулорічній співпраці з яким в області досягнено найкращих результатів за останні роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *