ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура готує подання на депутата Тягнибока

|

Генеральна прокуратура буде вносити подання у Верховну Раду про притягнення народного депутата Олега Тягнибока до кримінальної відповідальності у випадку, якщо в справі за обвинуваченням депутата в приниженні національного гідності буде зібрано досить доказів, повідомив на сьогоднішньому брифінгу начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

За його словами, питання про подання в парламент буде вирішувати слідчий прокуратури Івано-Франківської області, який безпосередньо веде цю справу.

“Якщо в справі буде зібрано досить доказів і слідчий визнає за необхідне, то Генпрокуратура підготує і направить подання“, – сказав він.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу щодо Тягнибока за приниження національної гідності (ст. 161. ч.1 Кримінального кодексу України „Порушення рівноправності громадян у залежності від їх расової і національної приналежності“, за якою передбачене покарання аж до обмеження волі терміном до п`яти років з позбавленням права займати певні посади), повідомляє „Українська правда“.

Нагадаємо, що депутат від Львіщини обвинувачується в приниженні національної честі і гідності, що пролунало в його виступі 17 липня при проведенні Долинською Станичною Управою Братства ОУН-УПА походу „Яворина-2004“ на горі Яворина в с.Липа Долинського району Івано-Франківської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *