ОСТАННІ НОВИНИ

Платна освіта – теж освіта, хоча й без особливих знань

|

Сучасним абітурієнтам для того, щоб здобути вищу освіту інколи замало самих знань, не менш важливим є й те, скільки грошей заощадили батьки.

Рік навчання на найпопулярніших факультетах платної форми у Львові коштує від чотирьох до восьми з половиною тисяч гривень. Оплату за все навчання відразу не вимагають, натомість її можна проводити посеместрово і навіть помісячно. Сама ціна для студентів, які вже навчаються не змінюється, але, зважаючи на рівень інфляції, новим студентам, починаючи з першого навчального року, ціну піднімають на певний відсоток.

Як зазначив Володимир Кирилич, проректор з навчальної роботи університету імені Івана Франка, дітям працівників Університету, надаються пільги в оплаті від 30 до 75 відсотків, але це залежить від стажу роботи їхніх батьків. Також пільги надаються чорнобильцям та студентам з малозабезпечених сімей. Володимир Кирилич наголосив, що під час навчання різниці між студентами платниками і бюджетниками не роблять. Кожна з форм навчання має свої переваги, тому яку саме з них вибрати залежить тільки від абітурієнта і його фінансових можливостей, повідомляє “Радіо Люкс”.

Але більшою популярністю користується бєджетна форма навчання. Та, щоб стати студентом-бюджетником також потрібні певні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *