ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчука просять забрати кислі гудрони

|

До обговорення питання перенесення кислих гудронів із Добротвора до Нового Роздолу долучився і народний депутат Олекса Гудима. Прес-служба Львівської обласної організації Української партії розповсюдила лист-прохання пана Гудими до свого колеги по парламенту народного депутата Петра Писарчука. Подаємо текст звернення повністю:

“Я звертаюся до пана Писарчука– забрати кислі гудрони з Нового Роздолу. На його місці я б покинув відпустку. Мені абсолютно все одно хто саме підписав цей документ: Сендега, Мельник чи Янукович, це не має суттєвого значення. Але ця людина, що прийняла рішення про перевезення кислих гудронів з Добротвірської ТЕС на новороздільську “Сірку”, є безсердечною і абсолютно аморальною.

Звичайно, їх треба було вивезти з Добротвора, але абсолютно неправильним є рішення перевезти ці шкідливі кислі гудрони в Новий Розділ. Їх привезли в Україну, без всякого сумніву, люди нечесні за великі гроші. Новий Розділ є “містом-лідером по захворюваннях”. Я це знаю, бо був депутатом в Новому Роздолі з 1998-2002 роки.

Я не є спеціаліст і не можу оцінити наскільки погіршиться екологічна ситуація, але вона там настільки критична і так багато в Новому Роздолі хворих людей, уявляю їх стан, коли почують, що туди завезли тонни гудронів. Мало того, що завезли, а ще й хочуть переробляти, а це з точки зору здорового глузду взагалі божевілля. Одне діло коли спокійно лежать, зовсім інше – якщо переробляти. Я не те, що обурений, а заскочений ідеєю, яка прийшла в голову можновладцям з нашої держадміністрації. Але думаю, це не тільки рішення того чи іншого заступника. Без відома міністерства екології, без дозволу головного санітарного лікаря області того не можна зробити. Взагалі, дозволи давали багато ще чиновників і вони повинні нести принаймні моральну відповідальність за свої вчинки.

Будемо звичайно реагувати. Але, не думаю, що мої звернення до влади дадуть якісь результати. Сьогодні влада до опозиції є абсолютно глухою. Наші звернення жодної реакції не дадуть. Інша справа, коли звернеться депутат від округу Петро Писарчук. Він повинен добитися вирішення цієї проблеми.

Я звертаюся до пана Писарчука забрати кислі гудрони з Нового Роздолу. Ці гудрони матимуть надзвичайно шкідливе значення для тисяч дітей, майбутнього України. Він має забезпечити вивезення їх з Нового Роздолу. На місці Писарчука, я б покинув відпустку. А найкраще, щоб всі народні депутати від Львівщини зініціювали зустріч в голови Львівської ОДА О.Сендеги і сказали рішуче ні таким речам, які творяться сьогодні в області”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *