ОСТАННІ НОВИНИ

З військових складів у Брюховичах вивозять реактивні снаряди

|

7 вагонів реактивних снарядів вивезено з військових складів в смт. Брюховичах, — повідомив “Контекст-медіа” прес-центр Західного оперативного командування.

Боєприпаси, що зберігаються у Яворові на складі артилерійського озброєння 24-ої механізованої бригади, були використані під час стрільб в рамках табірного збору артилеристів ЗахОК.

На базах зберігання боєприпасів продовжуються роботи щодо підвищення рівня вибухопожежонебезпеки. Міністерство оборони виділило на ці роботи 100 тис. грн. Кошти, обіцяні Львівською облдержадміністрацію, наразі не надходили.

Як повідомляло агентство, на артилерійських складах ЗахОК зберігається 22 000 вагонів боєприпасів. На Львівщині розташовані 3 артилерійські бази боєприпасів Західного оперативного командування: в Бродах, Брюховичах та склад артилерійського озброєння 24-ої механізованої бригади в Яворові. На складах зберігається 3222 умовних двадцятитонних вагонів озброєння, з яких 207 вагонів ― з реактивними боєприпасами. У Бродах зберігається 401 вагон боєприпасів, з яких 95 вагонів боєприпасів до реактивної артилерії. У Брюховичах зберігається 2694 вагони, з яких 89 вагонів з реактивними боєприпасами. На складі артилерійського озброєння 24-ої механізованої бригади зберігається 137 вагонів, з яких 23 вагони з реактивними боєприпасами.

Планувалося до 1 серпня 2004 року з усіх складів артилерійського озброєння Західного оперативного командування вилучити реактивні боєприпаси, до 30 жовтня ― розформувати склад у Бродах, до кінця 2006 року ― ліквідувати всі військові склади на території Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *