ОСТАННІ НОВИНИ

Голови рад Львівщини поділилися досвідом з колегами зі сходу України

|

Розширене засідання правління асоціації „Ради Львівщини“ за участю делегації голів районних та місцевих рад, депутатів різних рівнів Луганської та Кіровоградської областей відбулось сьогодні у сесійному залі Львівської обласної ради.

Михайло Сендак привітав учасників зустрічі на Львівщині і побажав спільної плідної співпраці на міжрегіональному рівні. До особливостей сьогоденної ситуації на Львівщині голова обласної ради зарахував „надмірну заполітизованість регіону і узурпацію виконавчої влади по вертикалі“, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

З ходом виконання обласного та місцевих бюджетів учасників засідання ознайомив заступник начальника головного фінансового управління Іван Нос. Про демонстраційний проект „Стратегія просторового розвитку Миколаївського району“ розповідав професор Микола Габріель. „Спільно львівською облрадою і Академією наук створено центр просторового розвитку і за кошт виграного гранту Кабміну в сумі 360 тис. грн. розробляється методика проектування місцевих районів – своєрідна стратегія роботи району“. Заступник голови правління асоціації, голова Жовківської райради Ігор Максимів зауважив, „що до прикордонних районів залучають фонди програм ЄС TACIS та INTERACT. Так, у Сокальському районі зараз діють два проекти, один на 250 тис. євро, а другий – на 100. І часом районний бюджет буває меншим за суму отриманих проектних грантів“.

Особливості розвитку Луганської області представив голова районної ради Луганської області, голова обласного відділення Асоціації місцевих та регіональних влад Михайло Сокирко. Він подякував за гостинність і гарний прийом і побажав об’єднати зусилля у впливі місцевого самоврядування на центральне українське керівництво. „Місцеве самоврядування в рамках існуючого законодавства – лише декларації. У нас в країні нема бюджетного процесу, місцеві ради відсторонені від нього на всіх етапах розробки, а їхньої думки ніхто не враховує..“ В таких висловлюванням М.Сокирка підтримали львівські колеги.

Учасники зустрічі обмінялись сувенірами, а члени асоціації „Ради Львівщини“ отримали коровай з першого цьогорічного луганського врожаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *