ОСТАННІ НОВИНИ

Дітей-жебраків забиратимуть з вулиць

|

Правоохоронці забиратимуть з вулиць Львова дітей, які займаються жебрацтвом. Вже чотири дні триває загальнодержавна оперативно-профілактична операція “Діти вулиці”, яку проводить ввідділ кримінальної служби у справах неповнолітніх. Метою такого заходу є виявлення безпритульних та бездоглядних дітей, які займаються жебратцтвом.

Першим результатом операції, стало вчорашнє затримання десяти безпритульних дітей, розповідає старший інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями залізничного райвідділу Львова Марія Ковальчук. Вона також повідомила, що станом нна пяте серпня правоохоронці затримали 48 річну жінку із Закарпаття, яка змушувала свою тринадцятирічну дитину займатись жебрацтвом. Проти неї порушено кримінальну справу за 304 статею кримінального кодексу України, повідомляє “Люкс-FM”.

Схожі операції проводяться щороку, для того аби запобігти розвитку жебрацтва серед неповнолітніх Львова і затримати тих, хто їх до цього змушує. Зокрема, якщо діти не мають постійного місця проживання, тоїх оформлятимуть до притулків, а якщо виникне потреба, то до спеціалізованих інтернатів. Тими дітьми, які мають батьків, та все ж змушені жебрати, займатимуться соціальні служби та інспектори у справах неповнолітніх при львівській райдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *