ОСТАННІ НОВИНИ

Господарський суд знущається над міською владою – Любомир Буняк

|

Численні неправомірні рішення Господарського суду, які стосуються діяльності міської ради стали однією з провідних проблем сьогоднішнього засідання виконавчого комітету.

Заступник начальник юридичного відділу Львівської міськради Мирослав Гавриляк каже, що Господарський суд не може порушувати справу до того, як питання не було розглянуто на сесії міськради. Натомість вже був не один випадок перевищення судом своїх повноважень. Найяскравішим є приклад у справі ТзОВ “Геліф”, коли в результаті рішення суду було заблоковано всі рахунки та арештовано майно міськради.

Ще чотири справи перебувають на розгляді у Господарському суді від позивача ТзОВ “Беркут”. Судове рішення після першого позову ТзОВ “Беркут” зобов’язало міську раду укласти договір про оренду та землекористування. І це не перше і напевно не останнє упереджене рішення стосовно міської влади. У справі з ТзОВ “Харчопродукт” суд навіть визначив ціну ділянки, за якою з позивачем мали б укласти акт купівлі-продажу. А у справі з ТзОВ “Преса” Господарський суд навіть зобов’язав міську раду надати пільги на користування приміщенням позивачеві.

За словами Любомир Буняка це є пряме втручання у господарську діяльність міськвиконкому, яке шкодить не лише міськраді, а й цілому місту, бо влада діє в інтересах львів’ян, а Господарський суд своїми рішеннями примушує чинити не завжди в інтересах громади. Також мер зазначив, що іноді Господарський суд приймає рішення на користь міської ради, але “за певною методикою закономірності”.

“Окрім того будь-яке відчуження майна чи надання його в користування є справою виключно міської чи сільської ради, а суд має право лише подавати рішення на розгляд сесії, а не спонукати до обов’язкового виконання” – каже Мирослав Гавриляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *