ОСТАННІ НОВИНИ

Вирішуються проблеми експлуатації родовищ мінеральних вод

|

Умови експлуатації, ефективність використання родовищ мінеральних вод, їх актуальні проблеми та шляхи їх подолання розглядались сьогодні на засіданні Координаційної ради з питань розвитку санаторно-курортної сфери. На ній мали змогу висловити свої зауваження щодо умов експлуатації Моршинського, Трускавецького родовищ, санаторіїв “Великий Любінь”, “Шкло”, “Немирів” і джерел мінвод в селищі Східниця представники різних інспекційних органів, зокрема, державної сенітарно-епідеміологічної станції, Державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області, територіального управління Держнаглядохоронпраці у Львівській області, а також ДП “Укргеокаптажмінвод”.

Головними питаннями, що розглядались на засіданні була відсутність ліцензії на користування надрами, благоустрій санаторно-курортної території, технологічна схема розробки родовищ, план відбору мінеральних вод на рік та затвердження їх запасів, дотримання режимів спостережень і надання гірничого відводу.

Спільно з представниками відповідних санаторно-курортних зон Богдан Матолич , заступник голови ЛОДА, виніс дорадче рішення рекомендувати органам влади на місцях в місячний термін розібратись в проблемах родовищ мінеральних вод і вжити відповідних заходів, представникам відповідних санаторно-курортних зон звернутися до АТ “Укрпрофоздоровниця” за практичною допомогою, а інспекційним органам не накладати заборони на експлуатацію родовищ мінеральних вод через невирішені проблеми їх функціонування. При невиконанні цих рішень у місячний термін пан Матолич пообіцяв вжити крайніх заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *