ОСТАННІ НОВИНИ

Потерпілі від стихії на Львівщині отримають від держави до 5000 гривень

|

“Хаотичності та неорганізованості у ліквідації наслідків стихії у гірських районах Львівщини не буде. Сьогодні настав період планової роботи”, – наголосив, відкриваючи сьогоднішню нараду штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Львівщині перший заступник голови ЛОДА Леонід Мельник.

Леонід Мельник особливо зупинився на проблемі відшкодування збитків потерпілим. “Ми не ведемо мову про відшкодування втрат, ми говоримо про матеріальну допомогу” – наголосив перший заступник голови ЛОДА.

За словами Леоніда Мельника, усі потерпілі будуть поділені на 4 категорії. Найбільш потерпілі, житло яких практично зруйноване, отримають по 5000 гривень. Друга категорія, яка зазнала менш відчутних втрат – 3000 гривень. По 800 гривень отримають власники люди, у яких затопило підвали, і по 400 гривень – власники знищених присадибних ділянок.

“Поспішати у цій справі ми не будемо – наголосив Леонід Мельник на необхідності здійснити компенсаційні виплати так, щоб ні у кого не виникло претензій стосовно їх справедливості. – Краще ми роздамо ці гроші на кілька днів пізніше, але чесно”.

Окрім грошових виплат, потерпілі від стихійного лиха отримають продукти та будівельні матеріали.

Перші виплати потерпілим уже розпочато. Так, на Сколівщині уже 16 потерпілих отримали авансові виплати у розмірі 1000 гривень. Також, мешканцям найбільш потерпілих сіл доставлено харчові припаси, зокрема по 25-кілограмовому мішку борошна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *