ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогорічна повінь на Львівщині має винятковий характер

|

Характер цьогорічної повені є особливим – заявив на засіданні нараду штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Львівщині голова Стрийської райдержадміністрації Євген Кухар. За останні сім років регіон пережив 4 сильних повені, однак, якщо раніше загрозу несли насамперед великі ріки, такі як Стрий чи Дністер, то тепер затоплення викликали малі гірські потоки. Тому не дивно, що подібного не пам’ятають навіть старожили, бо затоплені сьогоднішньою стихією села раніше, під час минулих затоплень, перебували у безпечній зоні.

142 відсотки від місячної норми опадів випало усього за 4 години у ніч з 30 на 31 липня – повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій Львівської області Олексій Титаренко. Це й стало основною причиною катастрофи.

Титаренко повідомив, що першочергові роботи з ліквідації наслідків стихії буде завершено до 7 серпня, основні відновлювальні роботи – до 14 серпня. Терміни можуть зазнати корекції через ситуацію у Верхній Лукавиці, де, можливо, доведеться відселити частину мешканців з аварійних будинків. На відновлення зруйнованих доріг потрібно буде принаймні 2 місяця, – повідомив Олексій Титаренко.

Уже сьогодні має бути відновлено сполучення в останній відрізаний стихією населений пункт – село Кам’янку на Львівщині, дорогу до якого просто змило повінню. За словами Олексія Титаренка, сьогодні ж у цьому селі відновлять електропостачання.

“Крапку у ліквідації наслідків стихії ми поставимо тоді, коли від жодної людини у жодному з постраждалих населених пунктів не буде жодного зауваження”, – заявив, цитуючи голову облдержадміністрації Олександра Сендегу, і завершуючи нараду штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Львівщині, заступник голови ЛОДА Леонід Мельник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *